Tarttis jaksaa tehdä Kelaan uudet hoitotuki hakemukset. Oeln vaan niin väsynyt niiden kanssa taisteluun ja joka vuosi sama rumba.

 Meille kuuluisi korotettu hoitotuki ( finlex ) Alle 16-vuotiaan vammaistuki uuden lain jälkeen vammasitukea ei saa enää taloudellisten menetysten perusteella. Mulla kun on tulot vähentyneet n.700-800 €. Vuorotyö piti vaihtaa päivätyöksi (lähti lisät n.300€) ja Alexilla on joka perjantai puheterapia Turussa, jonne häntä kuskaan, niin siitä lähti n.450 €palkasta pois.
Meillä on perustuki vaikka oltais oikeutettuja korotettuun.
 
2 luku
Vammaisetuudet
7 §
Alle 16-vuotiaan vammaistuki
Oikeus vammaistukeen on alle 16-vuotiaalla lapsella, jonka sairauteen, vikaan tai vammaan liittyvästä hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuu vähintään kuuden kuukauden ajan tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta verrattuna vastaavanikäiseen terveeseen lapseen.
Vammaistukena myönnetään:
1) perusvammaistukea 74,19 euroa kuukaudessa, jos 1 momentissa tarkoitettu rasitus ja sidonnaisuus on vähintään viikoittaista;
2) korotettua vammaistukea 173,12 euroa kuukaudessa, jos 1 momentissa tarkoitettu rasitus ja sidonnaisuus on vaativaa tai päivittäin huomattavasti aikaa vievää; taikka
3) ylintä vammaistukea 335,69 euroa kuukaudessa, jos 1 momentissa tarkoitettu rasitus ja sidonnaisuus on vaativaa ja ympärivuorokautista.
Kansaneläkelaitos voi antaa tarkempia määräyksiä siitä, miten 1 ja 2 momentissa tarkoitettu rasitus ja sidonnaisuus eri sairausryhmissä arvioidaan.
Ihan kuin alexin autismioireet jotenkin olisi tosiaan rasite vain puheterapian muodossa. Ei puhettakaan siitä kuinka kauppaan ei aina voi mennä tai koko perheen voimin uimaan jne... Päivittäin käytettävät kuvakortit, tukiviittomat jne.. Tehtiin oikein erikseen vielä kirjallinen liite sinne kelaan.
Tuossa samassa yhteydessä luin noista työkyvyttömyyseläkkeistä jne. Mulla on ihan sukset ristissä sen KÉLAN ämmän (anteeksi kielen käyttö) kanssa. Tyksissä tänäänkin ihmettelivät miten voi olla mahdollista. Joulukuussa meidän Veran tuki loppui, kun muutettiin, eikä paraisilla ollut puheterapeuttia. Viime vuonna olivat muka myöntäneet tuen matkakuluihin.... ilmeisesti sen pystyi viimme vuonna perustelemaan niin. Tänä vuonna Vera sai uudestaan tuen sairauden rasittavuuden perusteella ja kuluista ei puhuttu nyt mitään.. Ihan ristiriitaista.Riippuu siis ilmeisesti kenen kanssa on onni asioida. Kehtasipa se KELAN virkailija haukkua tyksin henkilökunnankin ammattitaidottomuudesta.Pyydän uutta käsittelyä vaikka valitusaika on mennyt umpeen. No tätä samaa rumbaa olen kuullut myös potilaidenjoutuvan kestämään vaikka heillä on ilmiselvät reuman aiheuttamat vammat, jotka EI parane. Joka vuosi sama taistelu..
__,_._,___
Viime vuodelta löysin seuraavan päätöksen:
AsianumeroC-299/05
Tuomion antajaEYTI
Tuomion antopäivä18.10.2007
Asiakirjan lajiTuomio

Tiivistelmä tuomion sisällöstä

Suomen lapsen hoitotuki (nykyinen alle 16-vuotiaan vammaistuki), Ruotsin vammaistuki ja vammaisen lapsen hoitotuki, Yhdistyneen kuningaskunnan vammaisen elämisavustus, avustajanlisä sekä huoltajan avustus eivät ole asetuksen 1408/71 artiklassa 4.2a.a.ii tarkoitettuja erityisetuuksia. EYTI:n mukaan kyseisen kohdan perusteella etuutta voidaan pitää erityisenä vain silloin, kun se on tarkoitettu vain vammaisten erityistä suojelemista varten ja kun se liittyy läheisesti näiden henkilöiden sosiaaliseen ympäristöön kyseisessä jäsenvaltiossa. Etuuden hyväksyminen liitteeseen II a ei riitä sen määrittelemiseksi maksuihin perustumattomaksi erityisetuudeksi.

Suomen lainsäädännössä säädetyn lapsen hoitotuen osalta komissio myöntää, että tällä etuudella saatetaan edistää vammaisen lapsen integroitumista omaan sosiaaliseen ympäristöönsä, mutta se katsoo, että sillä pyritään myös korvaamaan niitä kustannuksia, joita tuon lapsen perheelle aiheutuu ensin mainitun vammasta tai sairaudesta. EYTI:n mukaan lapsen hoitotukea pidetään asetuksen 1408/71 mukaise-na sairausetuutena. Tuomion seurauksena hoitotukea voidaan tietyissä tapauksissa maksaa EU- ja ETA-maissa ja Sveitsissä yli vuoden oleskeleville.

Alkuperäinen teksti Harmi, ett tuo ei nyt sitten ihan päde.Jaksaisikohan valittaa jonnekin korkeammalle taholle, kuin taistella KELAn kanssa, joka on täynnä ammattitaidottomia lääkäreitä, pois potkittuja kliinisestä työstä. Sama pätee vakuutusyhtiöihin.


Ei muuta kuin tsemppiä sinne päin. Tää Suomi on hieno maa..., jos lapsilla ei olisi noita ongelmia, niin lähtisin takaisin Ruotsiin. Nyt on ihan puhki, kun oltiin aamulla Alexin kanssa puheterapiassa ja sen jälkeen mentiin Heseen syömään ja Oscar väsyi ja rupesi kiukuttelemaan. Eilen lisäksi venäytin niskani (hartiat onkin ollu jumissa jo pitkään) ja nyt särkee selkää ja vasen kyynärpää kiukuttelee, ilmeisesti kahdessa lonkkaleikkauksessa ja ydessä polviproteesileikkauksessa avustavanhoitajan teki tehtävänsä näin kokemattomalle.Hyvä on, että ei tarvitse maksaa kuntoklubille kuntoilusta.Olisi muuten varmaan pitänyt kuvata Alexin aamukiukuttelut ja lähettää se kelaan ja sanoa, että kuvitelkaa itse kuuntelevanne näitä kiukku kohtauksia päivittäin. Tai kun suunnitletu kauppareissu peruuntuu. Tuon tenniskyynärpäänkin saa laittaa Oscarin kanniskelun piikkiin. Tyksissä sanoivat, että kirjaavat kaiken  Oscarin takertuvuudesta ym. lausuntoon, mutta tuntuu, että tuksin ne sitä siellä Kelassa noteeraa mitenkään. Nyt makaan tässä olohuoneen sohvalla ja odotan koska Oscari herää päikkäreiltä.

1881332.jpg

Alex Aschanin kahvilassa Thaliassa.

1881340.jpg

Alex ja Oscar