Lähdin lasten ja tuttavaperheen kanssa ihan yks kaks yllättäen risteilylle keskiviikko iltana. Päivällä saimme päähämme järjestää kesäkivaa lapsille ja siljalla nyt vielä seikkailevat muumit, joten astuimme Silja Europaan keskiviikko iltana ja paluumatkalla astui kyytiin myös perheen pää Maarianhaminasta.


Lapset olivat kuin maalaiset kaupungissa, päät vain pyörivät ihmetellen kuin maalaiset kaupungissa  ( huomautettakoon, että olemme yleensä matkanneet Ruotsiin Seawindillä tai Galaxyllä, jotka ovat paljon vaatimattomampia, mutta riittävät automatkalaiselle hyvin.).
 




Illalla lapset saivat maistella muumijuomaa ja muumit toivottivat tervetulleeksi. Sitten kaupan kautta ja hytissä iltapalaa. Täytynee huomauttaa, että sain itselleni ja lapsille keploteltua Deluxe hytin (junnupatjalla), jossa on jääkaappi :) Mukana oli vähän Danonino jugurtteja ja maitoa muroille. Hyttiin kuului erikoisaamiainen ala cartessa, ja se oli taivaallista (tosin olisi ollut kiva, jos olisi ollut enempi aikusia, niin olisi ehtinyt nautiskella siitä). Oli kuitenkin kiva, että ei tarvinnut jonottaa ja lapsille sai sapuskaa heti (varsinkin, kun erityisen erityinen poikani luonteenpiirteisiin ei kuulu kärsivällisyys tai ei kai muutenkaan kukaan alle kouluikäinen osaa nälissään odottaa kärsivällisesti?)

 
joku oli vähän levoton nukkuja ja kierähti junnupatjalta sängyn alle.. katso itse kuka! Onneksi oli päiväpeitto sattunut sopivasti alle.
 
 
 

 
Kellogsilla on sopiva lajitela pikkumuropaketteja reissuun otettavaksi :)
 
 

 
Lapset saivat muumijuomat ( 2x mumipeikko ja 1x pikkumyyjuoma)
 
 

 
Tukholman satama aamutuimaan.
 
Olihan tuossa porukassa pitelemistä. Saara onneksi viihtyi ja nukkui päikkäritkin kantolinassa, niin liikkuminen oli hlpompaa. Isompien lasten riehuessa Siljalandiassa (lasten lekkihuone) saatoin hetken keskittyä lehdenlukuun.
 
 

 

 
 


Yleensä Saara on naama kantajaan päin, mutta heräsi juuri, kun oltiin jätskillä. Kiepautin tytön siksi akaa toisin päin.

 
 

                                                                      Saaristomeri