Huh, hengissä selvitty kotiin! Matka meni yllättävän hyvin vaikka pieniä mutkia tulikin matkaan (sekin on niin tyypilistä meille). Menomatkalla oli laivalla sviitti, jossa oli ihanasti tilaa olla alsten kanssa, kun ei vauvan kanssa vitsitty kovin pitkään hengailla julkisissa tiloissa. Pakolliset TaxFree ja pallomeri keikat oli tietysti pakko tehdä. Menomatkalla Saara ei meinannut millään nukkua vaan parkui antaumuksella vaunuissaan. Nopeasti kävimme aamupalalla kahvilassa ja sitten leikkihuoneeseen, jossa saatoin imettää rauhassa. Laivaan mennessä Saara väänsi kunnon tulokset vaipoihin ja läpihän se tuli (tietysti, kun vain rajallinen määrä vaatetta hytissä, muut matkatavarat kun oli autossa autokannella, jonne ei pääse matkan aikana).Tämä sama kuvio toistui myös Tukholman päässä paluumatkalla, hmm...

 

 
 
 
 
Aurinko laski Trosan kohdalla
 
Ajomatka alas Skenee sujui hyvin. Lapset nukkuivat oikeastaan koko matkan. Sinne on niin hyvät tiet (pääasiassa moottoritietä), että olimme perillä vajaassa neljässä tunnissa. Päivät menivät nopsasti kyläillessä ja olihan sitä p-a-k-k-o käydä Gekås Ullaredissä. Vähän niin kuin Tuurin kyläkauppa täällä paitsi, että siellä on myös merkkituotteiden tehtäänmyymälöitä.
 
 
Ostin kasapäin vaatetta koko porukalle. Tässä ihanimmat löydöt. Ihanat uikkarit (kerrankin ja ovat ihanat myös päällä) Odotan oikein kesää ja rantaelämää :) (ja hinta oli alle 10 €!) Saara sai Puman nahkaiset vauva "lenkkarit".Kävimme siinä samalla mieheni tädin asuntovaunulla Södra Näsin camping alueella. Aamulla oli pilvistä, mutta iltaa kohden taivas selkeni ja ulkona pärjäsi lyhythihaisella paidalla!
 
Sunnuntaina kävimme Boråsin eläinpuistossa. Se oli lasten lisäksi myös aikuisille elämys. Hiukan pienempi ja rauhallisempi kuin Kolmården.Lasten mieleen jäivät erityisesti eloisat ja leikkisät pingviinit.
 
 
 
Safarialue
 
 
 
Pojat ajelivat myös kaivinkoneilla
 
 
...ja traktorilla
 
Hauskat pingviinit

 

 
Kotimatkalla lapsista on aina hauskaa metsästää auton ikkunasta vilahtavaa Jönköpingissä (moottoritien varressa) olevaa peikkoa
 
 
 
 
Saara, reipas matkailija (ikä 10 vko). Karran heräsi syömään, kun mekin pysähdyimme syömässä.
 
 
McDonaldsilla syömässä, naakat tosin ahdistelivat turhan lähellä ja poikia vähän pelotti.
 
 
Leikkipaikassa oli sentään kivaa venytellä automatkan välissä.
 
 
Vera ja Saara hytissä matkalla kotiin.
 
 
 
Alex paluumatkalla Silja Galaxyn perhehytissä.
 
 
Kotimatka sujui onneksi leppoisasti ja mies jäi yöllä Ahvenanmaalla pois ja palasi työmaalleen. Yksi kommellus sattui vielä ennen laivasta ulosajoa. Olimme jonon alkupäässä, mutta jonon ensimmäisen auton kuski ei vain suvainnut saapua paikalle. Vihdoin tuli trukki siirtämään autoa, niin että me muut pääsimme ajamaan laivasta ulos. Siinä vaiheessa Saara kyllä huusi jo taas suoraa huutoa istuimessaan.
 
Loppuun vielä Oscarin itse ottama kuva dinosauruspuistosta :)